Елизабет II празнува платинен юбилей на трона 02 юни, 2022

Елизабет II празнува платинен юбилей на трона
social Снимка: Раналд Макекни

Във Великобритания започват тържествата по случай 70-ата годишнина от възкачването на трона на Елизабет II.

Преди началото на дългия платинен юбилеен уикенд от Бъкингамския дворец разпространиха официална снимка-портрет на кралицата за събитието. Тя е дело на кралския фотограф Раналд Макекни. В своето послание за юбилея Елизабет Втора  благодари на хората за организираните събития за отбелязване на паметната годишнина.

Уличните тържества започват с колоритния парад Trooping of the Colour с участието на 1500 гвардейски офицери и войници и 350 коня от кралската конна артилерия, а в небето над Лондон ще има шоу на кралските военновъздушни сили.

Очаква се 96-годишната кралица да се появи с членове на нейното семейство на балкона на Бъкингамския дворец, откъдето ще наблюдава парада и военновъздушното шоу.

Вечерта повече от 3000 маяци ще бъдат запалени в Обединеното кралство и в държави от общността на нациите в чест на Елизабет II, заедно със специално издигнатия фар пред Бъкингамския дворец, наречен "Дървото на дърветата".

Херцогът и херцогинята на Съсекс, също ще се присъединят към британското кралско семейство за честванията на платинения юбилей на Елизабет Втора.

Меган и Хари ще доведат в Лондон и децата си - тригодишният Арчи и Лилибет, която на 6 юни навършва една година.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация