Дъжд и сняг през новата седмица 14 март, 2021

Дъжд и сняг през новата седмица
social Снимка: pixabay.com

В понеделник валежите ще обхванат по-голямата част от страната. Има повишена вероятност за значителни количества в Западна и Централна Северна България. В южните райони са възможни и гръмотевици.  

С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух и температурите в Западна България ще са с много малък дневен ход, а към вечерта, със застудяването, във високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг.

В източната половина от страната, където през по-голямата част от деня вятърът ще е южен, максималните температури ще са 12°-16°.

През нощта срещу вторник студеният въздух ще обхване цялата страна и през следващите дни температурите ще бъдат по-ниски от обичайните.

Ще преобладава облачно време, във вторник все още ще има и валежи, но вече предимно слаби и на места.  

В Северна и Западна България ще има и дъжд, и сняг, в югоизточната част от страната - предимно дъжд. В сряда и четвъртък валежите ще са на малко места, главно в Южна България ще има и разкъсвания и намаления на облачността.  

Във вторник и сряда ще духа умерен до силен северозападен вятър, в четвъртък постепенно ще отслабне. В петък и събота вятърът ще се смени с югоизточен, в югозападната половина от страната на места ще има слаби валежи. Дневните температури ще се повишат.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация