Две фото изложби подгряват премиерата на "Отново съм тук" 26 октомври, 2021

Две фото изложби подгряват премиерата на
social Снимка: 8pm

Филмът “Отново съм тук” (Here I am, Again) проследява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата на алпиниста.

Именно там Боян изчезва и въпреки безпрецедентната спасителна акция, не е открит. Българската премиера на лентата ще е на 29-ти ноември в рамките на “Киномания” и “Дни на предизвикатекствата”. От 3-ти декември филмът тръгва в кината в цялата страна.

Две фото изложби ще подгреят кино премиерата в София. Между 1-ви и 22-ри ноември в пространството пред “Кино Кабана” до НДК ще бъде представена първата от тях. Тя ще представи част от участниците и локациите във филма.

А между 22-ри ноември и 6-ти декември в градината на “Кристал” ще бъде показана и втората изложба, която ще включва селекция от филмови кадри и фотографии от личния архив на Боян Петров.

До момента филмът “Отново съм тук” е селектиран на няколко международни фестивала в Италия, Германия, Испания, Чехия, Румъния и Дания, като спечели и престижната “City of Bolzano” Golden Gentian Prize за Най-добър изследователски и приключенски филм от 69-тото издание на филмовия фестивал в Тренто, Италия.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация