Дрейк и Леброн Джеймс в сделката за Милан 01 септември, 2022

Дрейк и Леброн Джеймс в сделката за Милан
social Снимка: БГНЕС

Дрейк и Леброн Джеймс са сред многобройните инвеститори, които се приближават към сделката за придобиването на италианския футболен клуб Милан.

Според доклад на Associated Press, публикуван в сряда, 31 август, RedBird Capital Partners, компанията майка на New York Yankees Yankee Global Enterpьrises и инвестиционната фирма Main Street Advisors, която включва Drake и Lebron като един от няколкото инвеститори, са финализирали покупката си на отбора седемкратен европейски шампион за 1,2 млрд. долара. Сделката няма да направи двамата акционери в отбора, но те ще бъдат пасивни инвеститори.

„Много сме уверени, че марката Yankee е най-известната спортна марка в света и смятаме, че можем да помогнем за увеличаване на приходите на Милан, като бъдем свързани с нея“, каза президентът на Yankees Ранди Левин във вторник.

Въпреки че има и други инвеститори, това ще бъде първият път, когато Дрейк и Леброн инвестират заедно в спортен отбор. Дрейк е направил предишна инвестиция в спортна медийна компания Overtime, но не е правил мащабна инвестиция в отбор като Милан. Той също така служи като глобален посланик на Торонто Раптърс. Междувременно инвестицията не е изненада за Леброн, който в момента притежава дялове в Бостън Ред Сокс, Питсбърг Пингуинс и Ливърпул.

Що се отнася до музикалната кариера на Дрейк, канадският рапър току-що се появи в албума на DJ Khaled GOD DID два пъти, включително началната песен „No Secrets“ и водещия сингъл „Staying Alive“ с участието на Lil Baby.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация