The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина

Доказаха от какво зависи вкусът на уискито

22.02.2021
Снимка: pxhere.com
Оказва се, че има голямо значение къде е отглеждан екемикът

Много експерти и ценители са убедени, че почвата и метеорологичните условия влияят съществено върху вкуса на уискито, но въпреки това дълго време липсваха научни доказателства в подкрепа на това твърдение.

Ново изследване внася яснота по въпроса - вкусът на питието наистина зависи от комплекс от почвено-климатични фактори и ландшафтни характеристики, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

За целите на проучването специалисти от университета на Орегон, САЩ, и дестилерията в Уотърфорд, Ирландия, са изследвали ечемичени култури от две различни места - графствата Килдеър и Уексфорд.

Ечемикът от Килдеър се отглежда върху почва, богата на калций, магнезий и молибден. Температурите в този регион често са високи, а валежите - оскъдни.  Изследователите са установили, че уискито, произведено от ечемик от Килдеър, се характеризира с вкус на препечен бадем и маслен послевкус.

Ечемикът от Уексфорд расте върху почва, богата на желязо, мед и манган. Времето в региона е влажно поради близостта му с крайбрежието. Уискито, произведено от уексфордската зърнена култура, се отличава с цветен и плодов вкус.

В момента Капучино 08:00 - 10:00
  • Vanya, Sasho Roman Apokalipsis 09:33 в момента
  • Natasa Djordjevic Zena Tvojih Snova 09:30 Предишна
  • Konstantinos Koufos Kentro Dierxomenon 09:22 Предишна
  • Dara Ay Ay 09:19 Предишна
  • Pedja London, Tea Tairovic Zdravo Dovidjenja 09:12 Предишна
  • Anelia, Radko Petkov Ti Si 09:07 Предишна
  • Dixie D'Amelio One Whole Day 09:00 Предишна
  • Andrea Tuk Do Men 08:59 Предишна
  • Zeljko Joksimovic Milimetar 08:56 Предишна
  • Vasilis Karras Rotas An Sexo Erotefti 08:51 Предишна

Програма

00:00 - 08:00 Най-добрият микс от песни

08:00 - 10:00 Капучино

10:00 - 12:00 ВИП зона

12:00 - 15:00 Честито

15:00 - 18:00 Усмивки с Деси