Днес очакваме слънце, вятър, дъжд и гръмотевици 07 август, 2020

Днес очакваме слънце, вятър, дъжд и гръмотевици
social Снимка: pixabay.com

Жълт код за вятър е в сила за 18 области на страната. Само за областите в Западна България няма предупреждение за потенциално опасно време.

Днес на Източна България времето ще се задържи слънчево, но ветровито.

В западните, а по-късно и над централните райони, в следобедните часове и преди полунощ на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни по количество. Ще продължи да духа умерен и силен източен вятър. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 30° и 35°, в София и по морето около 28°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа силен източен вятър.

В събота над югозападната половина от страната в часовете след обяд и преди полунощ ще има краткотрайни валежи, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици. В по-голямата част от североизточната половина от страната времето ще бъде предимно слънчево и с по-високи температури – в отделни райони до 35°-36°. Ще продължи да духа умерен и силен вятър от изток-североизток.

В неделя, с отслабване на източния вятър, валежите ще са само на отделни места, главно в Южна България, по-съществени ще са в планинските райони там.

В понеделник ще преобладава слънчево време, в следобедните часове ще се развива купеста облачност, вероятността за валежи е много малка.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация