Директорът на Александровска: Делян Пеевски е най-големият ни дарител 19 април, 2020

Директорът на Александровска: Делян Пеевски е най-големият ни дарител
social Снимка: Канал 3
Възможност да осигурят необходимата помощ в ситуацията на пандемия от коронавирус болниците имат и благодарение на вълната от дарители. Директорът на Александровска я определя като невиждана.
 
"Имаме депутати, бизнесмени, които са най-големите дарители. Най-големият сред тях е депутатът от ДПС Делян Пеевски. Сумата, която той дарява е за медикаменти, за консумативи, апаратура и благодарение на тях дооборудваме интензивните си отделения", каза проф. Ангелов.
 
 
За Александровска болница Пеевски е дарил почти 400 000 лева. Депутатът предаде безвъзмездно маски, шлемове и облекла, както и анестезиологичен апарат за 115 000 лв. Направи и парично дарение от 220 000 лв. От тях 70 000 лв. за финансово подпомагане на медиците на първа линия, а с останалата част от сумата болницата закупи така нужните в кризата респиратори.
 
 
"Хубавото, което мога да кажа е, че вече имаме пациенти, които сме изкарали от тежките състояния и превеждаме в Инфекциозно отделение за долекуване. Имаме и такива, които сме изписали, но и такива, които загубихме. Битката невинаги е равна, но ние даваме всичко онова, което е нужно от нас за да победим", заключи директорът на УМБАЛ "Александровска".

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация