Демонстрационно гласуване в област Търговище 30 юни, 2021

Демонстрационно гласуване в област Търговище
social Снимка: Община Търговище

Демонстрационно пробно гласуване със специализирани устройства за машинно гласуване се организира в област Търговище.

Вече са доставени три машини с инсталирана демо версия за гласуване. РИК-Търговище обяви график, по който всяка от машините ще бъде в населените места на област Търговище, за да могат желаещите граждани да се запознаят с машинното гласуване преди изборния ден на 11 юли 2021 г.

Днес, 30.06.2021 г., членове на РИК-Търговище, разпределени в три направления, ще бъдат в населени места на община Омуртаг.

Утре, 01.07.2021 г., машините ще бъдат на разположение на жителите на селата в община Попово.

Петъчният ден, 02.07.2021 г., машините отново ще бъдат в община Омуртаг. През двата почивни дни – 03-04.07.2021 г., пробно ще могат да гласуват жители на населените места в община Търговище.

Очаква се през следващата седмица демонстрационните машини да бъдат в населените места на общините Антоново и Опака. Също през идната седмица с машините ще могат да пробват гласуване и жителите на общинските центрове на територията на област Търговище.

За работа с машините за гласуване ще бъдат обучени и членовете на секционните избирателни комисии. Това ще се случи по предварително изготвен от РИК-Търговище график в дните преди вота.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация