Делян Пеевски с нови дарения за лекарите в България и Северна Македония 01 май, 2020

Делян Пеевски с нови дарения за лекарите в България и Северна Македония
social Снимка: БГНЕС
Ново дарение от компанията “Интръст” ЕАД на депутата Делян Пеевски.
 
Акционерното дружество предостави над 120 хиляди лева за медицински консумативи, предпазни облекла и очила в помощ на Северна Македония. Други 59 хиляди лева са дарени за закупуването на над 700 предпазни облекла за българските медици.
 
 
Делян Пеевски е най-големият дарител от началото на пандемията от коронавирус. Народният представител от ДПС дари вече над 5 милиона лева на болници и хора, изпаднали в нужда. Пеевски предостави средства за апаратура, предпазни облекла и за възнаграждения на медиците на първа линия в редица болници в София и в страната.
 
 
Това е и второ дарение на депутата за Северна Македония. В края на миналия месец той предостави предпазни облекла и консумативи на стойност 122 хиляди лева за медиците в съседната страна.
 
 
Междувременно даренията за борбата срещу Covid-19 у нас вече са близо 34 милиона лева. Най-голям процент е съставен от компании и дарителски кампании. А само за последните две седмици, средствата са се увеличили с близо пет милиона лева. Около 23% от даренията са дело на индивидуални дарители.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация