„Дефиле на младото вино“ в Пловдив 13 ноември, 2020

„Дефиле на младото вино“ в Пловдив
social Снимка: unsplash.com
Винолюбители и винопроизводители отново ще се срещнат в Пловдив по време на фестивала „Дефиле на младото вино“.
 
Фестивалът ще се състои от днес до 15 ноември. Възрожденските къщи в Стария град на Пловдив ще отворят врати за срещи с приятели, дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления.
 
„Дефиле на младото вино“ е сред най-мащабните туристически събития в България и Пловдив. Фестивалът развива и популяризира винения и културно-историческия туризъм. Събитието е част от националния туристически календар.
 
Събитието традиционно ще се проведе на едно от най-притегателните места - архитектурно-исторически резерват Старинен Пловдив.
 
Всяка година събитието се радва на повече посетители вино любители и професионални дегустатори. През 2019 година бяха отчетени близо 25 000 посетители.
 
Откриването на фестивала е днес. По традиция от площада пред Община Пловдив в 13.00 часа „Дионисиево шествие“ и ансамбъл „Тракия“ ще поведат всички посетители към началото на Стария град, където в 14.00 часа Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на винарската изба – златен медалист от предходното издание.
 
„С наздравица“ ще дадем официалния старт на фестивала и винените дегустации, които ще продължават и през трите дни до 15 ноември от 14.00 до 18.00 часа.
 

Хороскоп Виж всички

Нотификация