The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Цветът на ябълката определя качествата й

22.11.2018
Червените са най-сладки, зелените са най-хранителни, а жълтите са идеални за ябълков пай

Ябълките са едни от най-полезните плодове и би било добре да знаем какви са разликите между трите вида - червена, жълта и зелена.

Съществуват повече от 100 сортове ябълки, а от тази статистика само 15 вида ябълки представляват 90% от производството на ябълки, съобщават от foodpanda.

В основата си, цветът на ябълката може да определи хранителните ползи, включително общото съдържание на фибри, антиоксиданти и витамин С.

Полифенолите помагат за поддържането на бактериалното равновесие в долната част на храносмилателния тракт и бактериите в червата, повече от всичко, което помага да се определи здравето на вашата имунна система.

Червените ябълки са с най-голяма ежедневна консумация, поради сладостта им и цялостния си мек вкус.

червени ябълки

Зелените ябълки са чудесна опция за готвене, благодарение на тяхната твърдост и вкус при готвенето им във фурната. Смята се, че са най-хранителния вид ябълки.

зелени ябълки


Жълтите ябълки - в повечето са жълто-златни на външен вид и имат предимно слаб сладък вкус. Подходящи са за направата на ябълков пай.

пай с ябълки

В момента Честито 12:00 - 15:00
  • Artur, Sofi Marinova Sekunda Vreme 14:04 в момента
  • Anna Vissi Iznenada 13:58 Предишна
  • Dara Bubamara Nikad Ne Reci Nikad 13:55 Предишна
  • Konstantin Cherna Roza 13:50 Предишна
  • Stan Tetragona 13:46 Предишна
  • Lepa Brena A Kako Cu Ja 13:37 Предишна
  • Galena, Gamzata Neudobni Vaprosi 13:34 Предишна
  • Mihalis Hadzianis Den Fevgo 13:29 Предишна
  • Ivana Bojanovic Mozda Mi Se Ne Svidi 13:26 Предишна
  • Gloria Ochakvane 13:17 Предишна

Програма

10:00 - 12:00 ВИП зона

12:00 - 15:00 Честито

15:00 - 18:00 Усмивки с Деси

18:00 - 19:00 Най-добрият микс от песни

19:00 - 23:00 Честито