The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Цветът на ябълката определя качествата й

22.11.2018
Червените са най-сладки, зелените са най-хранителни, а жълтите са идеални за ябълков пай

Ябълките са едни от най-полезните плодове и би било добре да знаем какви са разликите между трите вида - червена, жълта и зелена.

Съществуват повече от 100 сортове ябълки, а от тази статистика само 15 вида ябълки представляват 90% от производството на ябълки, съобщават от foodpanda.

В основата си, цветът на ябълката може да определи хранителните ползи, включително общото съдържание на фибри, антиоксиданти и витамин С.

Полифенолите помагат за поддържането на бактериалното равновесие в долната част на храносмилателния тракт и бактериите в червата, повече от всичко, което помага да се определи здравето на вашата имунна система.

Червените ябълки са с най-голяма ежедневна консумация, поради сладостта им и цялостния си мек вкус.

червени ябълки

Зелените ябълки са чудесна опция за готвене, благодарение на тяхната твърдост и вкус при готвенето им във фурната. Смята се, че са най-хранителния вид ябълки.

зелени ябълки


Жълтите ябълки - в повечето са жълто-златни на външен вид и имат предимно слаб сладък вкус. Подходящи са за направата на ябълков пай.

пай с ябълки

В момента Капучино 08:00 - 10:00
  • Marina Tadic Na Viskiju 09:50 в момента
  • Petros Iakovidis Pou Na Eisai Tora 09:43 Предишна
  • Marco Masini Ti Vorrei 09:39 Предишна
  • Gergana Samo Za Teb 09:34 Предишна
  • Vesna Zmijanac, Sinisa Vuco Vrati Se Vrati 09:30 Предишна
  • Nikiforos Volta 09:21 Предишна
  • Deo, Leo, Moysey Sladkite I Ustni 09:16 Предишна
  • Sasa Matic Dva Bih Te Zivota Voleo 09:12 Предишна
  • Nelina Jadna Za Lyubov Jena 09:09 Предишна
  • Benny Blanco, Tainy, Selena Gomez, J Balvin I Can't Get Enough 09:05 Предишна

Програма

00:00 - 07:00 Най-добрият микс от песни

08:00 - 10:00 Капучино

10:00 - 12:00 ВИП зона

12:00 - 15:00 Честито

15:00 - 18:00 Усмивки с Деси