Цветарници със соларни панели красят Шумен 11 август, 2022

Цветарници със соларни панели красят Шумен
social Снимка: Община Шумен

Водната каскада, която се намира край стъпалата към паметника „Създатели на българската държава“ в Шумен, беше пусната в експлоатация, съобщиха от Общината. 

Цветарници със соларни панели са разположени пред сградата на общината, пред Градската градина и пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Към съоръженията са монтирани водни помпи с прилежащи соларни панели и таймери, програмирани така, че през определено време произвеждат ток, който захранва електронната система за регулярно поливане на цветята.

В Природен парк „Шуменско плато“ се ремонтират и подменят стари и счупени образователни табла. Вече са подменени близо 20 табели. Указани са отново маршрутите до пещера „Бисерна", „Флористична пътека“, „Карст под защита – дар за поколенията“, веломаршрутите и  парапланерните площадки. Предстои обновяване на табели и маркировка по маршрут „Адреналин“, който започва от шуменския квартал „Дивдядово“ и стига до Летния информационен център на природния парк. Работи се и по останалите основни маршрути на платото.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация