Чуждестранните туристи се завръщат в България и Велико Търново 27 април, 2021

Чуждестранните туристи се завръщат в България и Велико Търново
social Снимка: Община Велико Търново

Нови мерки за туристическият бранш ще бъдат приети на заседание на правителството.

От 1 май чуждестранните туристи ще могат да посещават България и Велико Търново. Три ще вариантите за влизане в страната – със сертификат за ваксиниране, с негативен ПСР или антигенен тест, както и с документ за преболедуване. 

Този ясен ред ще бъде разписан в заповедта за удължаване на извънредната епидемична обстановка, посочи днес премиерът Бойко Борисов на среща с представители на най-големите туристически сдружения и туроператори. 

На срещата присъстваха кметът на Велико Търново и председател на Сдружението на общините, здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Ще бъде изготвен и единен здравен протокол. 

Кметът Даниел Панов акцентира върху необходимостта всички общини трябва да рекламират усилено своя туристически продукт.

Той апелира към кметовете да бъдат активни още за предстоящите празници – Великден и Гергьовден. България има много какво да покаже – богата история и култура, фолклорни празници и събития от културните календари, уникални църкви и манастири, природа, кулинария, сезонен туризъм, подчерта Панов. 

„С нетърпение чакаме магистрала „Хемус“, но и пътят Русе-Велико Търново, част от Девети паневропейски коридор. Тези стратегически инфраструктурни обекти са важни и за туризма, и за инвеститорите“, добави кметът.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация