Честит празник на Ямбол! 13 юни, 2022

Честит празник на Ямбол!
social Снимка: Община Ямбол

Ямбол празнува днес на Свети Дух.

Денят е неучебен за всички ученици в града

Църковният празник Свети Дух се отбелязва 51 дни след Великден, в деня след празника Петдесетница и е винаги в понеделник.

Според представите на християнската вяра Свети Дух дава живот на тварите и освещава човешките души и тела. Той се изобразява като гълъб в църковните изображения.

Празникът в Ямбол ще започне с отслужване на Света литургия в най-стария православен храм в града – „Св. Троица“. Народен събор „Света Троица“ ще се проведе  в квартал „Каргон“. Пред културно-информационния център „Безистена“ от 17:00 часа ще бъде открита традиционната изложба „Светлината“, организирана от Художествената галерия „Жорж Папазов“.

Кулминацията  е от 21:00 часа с музикално-танцовия спектакъл на националния фолклорен ансамбъл „Българе“, създаден специално за празника.

Добрите новини от Ямбол – възстановена и монтирана отново на мястото си е високата шест метра и широка три метра конструкция с името и герба на Ямбол на влизане в града по пътя откъм автомагистрала „Тракия“.

А 13 нови професионални тенис маси и "къщички" за хилки ще бъдат поставени на различни места в града. Инициативата е продължение на създаването на повече условия за спорт на открито.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация