Българските шофьори напускат Великобритания под условие 05 януари, 2021

Българските шофьори напускат Великобритания под условие
social Снимка: pxhere.com

Българските шофьори, които искат да напуснат Великобритания в посока Франция, трябва задължително да си направят бърз антигенен тест за COVID-19. Неспазването на това изискване ще доведе до отказ за пътуване към Франция, предупредиха от Министерството на външните работи.

Британските власти обявиха нова карантина на територията на цялата страна.

Жителите не трябва да напускат домовете, освен ако нямат основателна причина за това. Не са разрешени срещи с хора, които не са членове на домакинството, освен ако няма основателна причина за това. Университетите, началните училища и гимназиите ще останат отворени за деца със специални потребности, както и за такива, чиито родители упражняват критични професии. Всички останали ще се обучават дистанционно до средата на февруари.

Новият локдаун във Великобритания ще засегне много спортове, включително тениса, плуването и голфа. Елитните спортове в страната, в това число и Висшата лига, обаче ще могат да продължат да се провеждат при закрити врати, тъй като имат много стриктни режими за тестване на всички участници и установени протоколи за коронавирус.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация