Броят населението от 7 септември 17 Февруари, 2021

Броят населението от 7 септември
social Снимка: pixabay.com

Преброяването на населението през 2021 година, което трябваше да стартира през март, ще се проведе в периода от 7 септември до 3 октомври. Това оповестиха от Националния статистически институт.

Първоначално от НСИ бяха обявили старт на кампанията в края на месец март и финал в края на април, но обстановката отложи преброяването, тъй като дейността изисква директен контакт с лицата и посещение на домакинствата и жилищата.

От статистическия институт имаха и готов резервен вариант, при който не се предвижда посещение от преброител на място, а трябваше да се проведе само с попълване на електронна преброителна карта, но и той се оказа неприложим заради COVID-пандемията.

Старта на електронната кампания по интернет е обявен за 0.00 часа на 7 септември 2021 г., като ще продължи до 24.00 часа на 17 септември 2021 година.

Преброяването чрез посещение на преброител на домакинствата, сградите и жилищата ще се извърши от 8.00 часа на 18 септември 2021 г. до 20.00 часа на 3 октомври 2021 година.

Всички данни за населението и жилищния фонд, събрани по време на най-мащабното статистическо изследване, ще се отнасят към 0.00 часа на 7 септември 2021 г., което е т.нар. критичен момент на преброяването и ще се броят не по постоянен или настоящ адрес, а по метода на „обичайно пребиваване“.

При категоричен отказ от участие в преброяването ще бъдат налагани санкции в размер на 160 лева.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация