Богато украсена 8-метрова елха в центъра на Видин 08 декември, 2020

Богато украсена 8-метрова елха в центъра на Видин
social Снимка: Община Видин

Тя бе доставена днес и незабавно започна сглобяването й на избраното място – до фонтана на площад „Бдинци“, където ще радва малки и големи.

По повод поставянето й заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова коментира пред журналисти, че подготовката на коледната украса във Видин е започнала още в края на ноември, като целта на общинското ръководство е въпреки епидемичната обстановка да се създаде празнично настроение.

„Допълнихме украсата на кръговите на булевард „Панония“, както и в централната градска част и на капиите. Ще украсим също градската градина. Обогатяваме украсата на площад „Бдинци“, където освен ледената пързалка, на която нашите деца ежедневно се радват, добавяме и коледното дърво – осемметрова елха, още един подарък за тях“, каза Борисова.

Тя обясни, че изборът на изкуствена елха е продиктуван от екологични съображения. И припомни, че в предходни години в коледно дърво се превръщаше борът пред Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“.

С цел обаче той да бъде съхранен, за да му се радваме още дълги години, е преценено повече да не бъде украсяван:

„Мислехме и върху вариант за живо естествено дърво, което впоследствие да бъде засадено, но практиката показва, че често такива дървата не оцеляват. Затова взехме решение да подарим на видинчани тази красива коледна елха“.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация