Благоевград става център на уличните изкуства до 22 май 18 май, 2021

Благоевград става център на уличните изкуства до 22 май
social Снимка: Facebook/Община Благоевград.

С парад по централните улици на Благоевград днес се поставя началото на международен фестивал на уличните изкуства "fAIRfest" в града.

Парадът тръгва от сградата на Съдебната палата в 19.30 часа. В 20.30 часа е официалното откриване на фестивала с вечерния спектакъл "Охльомотив". 

За първи път Благоевград е домакин на уличния фестивал, с който се разчупва границата между публика и артисти и се търсят нестандартни открити локации, с които зрителите да се почувстват част от света на различните изкуства.

Всяка вечер от 18 до 22 май спектакли ще бъдат представяни на различни точки на града - площад "Македония", в кварталите "Грамада", "Струмско" и "Еленово", както и на площад "Георги Измирлиев". За децата е предвиден двудневен уъркошоп на 21 и 22 май в парк "Бачиново", където ще се учат да жонглират и да ходят на кокили, ще бъдат представени и други форми на цирковото изкуство.

Какво още ще се случва по улиците на града – разказва за Капучино заместник кмета по култура на Благоевград Пролет Трифонова:

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация