Асеновград освободи от наеми и такси търговци и родители 22 декември, 2020

Асеновград освободи от наеми и такси търговци и родители
social Снимка: Община Асеновград

Община Асеновград освободи заплащане на наем наемателите на всички общински имоти, за които има забрана да функционират и са преустановили дейност заради въведените със заповед на Министерството на здравеопазването (МЗ) противоепидемични мерки.

С 50% пък се понижава наемната цена за наемателите на заведения за обществено хранене, които са ограничили своята дейност до извършване на доставки на адрес и продажба по заявки.

От заплащане на такса ще бъдат освободени и ползвателите на терени за консумация на открито към заведения за хранене и развлечение, които са засегнати от ограничителните мерки.

В това число са включени търговците, които ползват места на общински пазари и тържища, площади и улични платна, панаири.

По предложение на кмета доктор Христо Грудев, освободени от постоянната част от таксата за периода на въведените ограничителни мерки ще са и родителите, чийто деца посещават детски градини на територията на община Асеновград.

Освобождаването или намаляването на заплащаните наем или такса за наематели и ползватели ще става след подаване на заявление с искане, ведно с декларация на съответното лице, с които да декларира, че не осъществява или е ограничило дейността си поради наложените противоепидемични мерки, посочвайки периода, в който обектът не е работил.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация