АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили готови за зимни условия 20 ноември, 2020

АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили готови за зимни условия
social Снимка: pexels.com

В събота се очаква понижение на температурите, а в Предбалкана и високите полета метеорологичната прогноза е за преваляване на слаб сняг.

Очакват се слаби валежи в Западна България. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване в следващите дни да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките в участъците, където има предпоставки за заледяване и хлъзгавост по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н.

По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките, като доставките за зимен сезон 2020/2021 продължават.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация