Англия победи Дания и е на финал на UEFA EURO 2020 08 юли, 2021

Англия победи Дания и е на финал на UEFA EURO 2020
social Снимка: twitter/euro2020

Англия се класира за първия си финал на европейски първенства, след като надигра Дания с 2:1 след продължения във втория полуфинал на Евро 2020.

Двата отбора не успяха да се победят в редовното време на "Уембли", след като Микел Дамсгор откри резултата в 30-ата минута, а Симон Кяер си отбеляза автогол девет минути след това.

През второто полувреме Англия доминираше осезаемо, но не успя да стигне до пълен обрат, като заслуга за това имаше и направилият блестящ мач Каспер Шмайхел. Така се стигна до първото продължение, когато домакините получиха дузпа след падане на Рахийм Стърлинг. Контактът, който предизвика ситуацията, изглеждаше доста лек, но ВАР потвърди решението на главния рефер Дани Макели. Шмайхел спаси дузпата на Хари Кейн, но след това капитанът направи добавка за крайното 2:1 и изпрати Англия на първи финал на европейско първенство.

Дания пък приключва едно запомнящо се и много емоционално първенство, което започна с кошмарната ситуация с Кристиан Ериксен в първия мач, след което обаче тимът на Каспер Хюлманд се превърна в приятната изненада на Евро 2020.

В битката за трофея на 11 юли (неделя) Англия ще срещне Италия. Срещата на стадион „Уембли“ е от 22:00 часа българско време.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация