Alec Baldwin с първо интервю пред камера след инцидента 31 октомври, 2021

Alec Baldwin с първо интервю пред камера след инцидента
social Снимка: БТА

Alec Baldwin даде първото си интервю пред камера след инцидента на снимачната площадката филма “Rust”, при който простреля смъртоносно операторката Halyna Hutchins.

В емоционален, но все пак любезен разговор актьорът и продуцент застана пред преследващите го папараци встрани от пътя във Върмонт и отговори на въпросите им за отношенията му с жертвата и за фаталния инцидент. 

“Тя ми беше приятелка. В деня, когато пристигнах в Санта Фе и започнах снимките, отидохме на вечеря с нея и Joel [Souza], режисьорът”, казва Baldwin във видеото. “Бяхме много добре сработен екип, който снимаше филм заедно и тогава се случи това ужасяващо събитие”. 

Видимо разстроен актьорът обясни, че няма право да коментира инцидента, заради продължаващото разследване и има изрична забрана да прави изявления от шерифа на Санта Фе. 

Baldwin засегна и темата за разрастващите се призиви към индустрията за забрана на истинските огнестрелни оръжия на снимачната площадка. Той каза, че не е експерт по въпроса и не би налагал мнение, но призна, че е необходима промяна и би подкрепил всякакви усилия и инициативи, които ще помогнат подобни инциденти да не се случват в бъдеще. 

На името на Hutchins беше създадена петиция за забрана на оръжията и по-добри условия на труд за снимачните екипи. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация