240 са новите линейки в страната, чакаме още 160 03 декември, 2020

240 са новите линейки в страната, чакаме още 160
social Снимка: МРРБ

240 нови линейки са купени и предоставени на Центровете за спешна медицинска помощ в страната.

До края на годината се очаква да бъдат доставени още 20 специализирани автомобила. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

Той отбеляза, че през следващата година ще бъдат разпределени още 140 нови линейки. В ход е процедура по обществена поръчка за купуване и на 42 високопроходими реанимационни автомобила за труднодостъпните райони.

До края на годината ще стартира работата по обновяване на спешните центрове в Габрово, Севлиево, Дряново, Две могили и др., съобщи министър Ангелов.

За лечение на пациенти в страната се ползват 3580 апарата за спешна помощ, сред които респиратори - стационарни и транспортни, монитори, бронхоскопи, негативоскопи и др. ценна апаратура, необходима за наблюдение и манипулации.

През този месец започват и доставките на немедицинска апаратура, която включва бактерицидни лампи за осветяване при интервенция, реанимационни легла, кушетки и др. Предстои и сключване на договор за над 14 000 единици офис оборудване за центровете на спешната медицинска помощ и спешните отделения.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация