10-годишно момче събра 100 печата и спечели автомобил от БТС 07 януари, 2022

10-годишно момче събра 100 печата и спечели автомобил от БТС
social Снимка: Български туристически съюз

Десетгодишният пътешественик от София Гавраил Георгиев, спечели автомобил от Българския туристически съюз - една от двете големи награди в томболата на Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“.

Младият турист посещава обекти от движението най-често заедно със своя дядо Николай Георгиев и събира печати от 2017 година. Има 110 печата и е носител на златна значка.

Първото място, което са посетили дядо и внуче е връх Шипка, а последното – Историческия музей във Видин. 10-годишният Гавраил споделя, че много му е харесала Панорамата „Плевенска епопея“, още по-интересно му е било на езерото Сребърна и в пещерата Проходна. Със сигурност ще вземе втора книжка и ще продължи да опознава родината с дядо си, който също събирал печати, за да има и той златна значка.

За 2021 година носители на златна значка със 100 печата и марки са 182 души, получилите сребърна значка са съответно 1297 души, а с бронзова – 1663.

Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ е на 55 години и е емблематично за Българския туристически съюз, като няма аналог в Европа.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация