Одобриха промени в транспортната схема на Варна 08 август, 2022

Одобриха промени в транспортната схема на Варна
social Снимка: unsplash.com

Комисията по транспорт одобри промени в транспортната схема на Варна. С една от тях ще бъде разрешен проблема с превоза на пътници по линии №26, 27 и 28. За целта Комисията за разработване на маршрутните разписания към Община Варна предлага разкриването нова автобусна линия - №30.

Линията е предназначена да обслужва гражданите от СО „Телевизионна кула“ и СО „Добрева чешма“. Тя включва 3 автобусни спирки/двупосочно/ - „Лотос-1“ и „Лотос-2“; „ТВ кула-1“ и „ТВ кула-2“ и „Добрева чешма“. Линията ще е с начална и крайна точки „Бриз-обръщача“ и СО „Добрева чешма“.

Други промени, които предстоят са:

• Нова автобусна спирка с наименование „Под моста“. Същата се позиционира между съществуващи спирки „КЗ“ и „Джанавара“ /посока кв.“Аспарухово“/ и ще се обслужва еднопосочно. Реализацията й ще промени маршрутното разписание на автобусни линии с номера № 12, 17, 17а, 36, 37, 46, 55 и 60 и тролейбусна линия № 88 в посока кв.“Аспарухово“ в гр.Варна.

• Нова автобусна спирка с наименование „Девня“ (района на търговски комплекс „Кауфланд Варна – Одесос), която ще се обслужва двупосочно. Реализацията й ще промени маршрутното разписание на автобусна линия номер № 23 с направление: ЖП гара – Варна – с. Каменар.

• Нова автобусна спирка с наименование „Гробищен парк Север-2“, която ще се обслужва двупосочно. Реализацията й ще промени маршрутното разписание на автобусна линия номер № 29 с направление: ЖП гара – Варна – м.“Аладжа манастир“. Изграждането на спирката, е предвидено на последващ етап, след като бъде одобрен инвестиционен проект, указващ точното местоположение и безопасност за обслужване.

• Нова спирка ще бъде изградена и по линията на автобусни и тролейбусни линии с номера №14, 20, 22, 82, 88, 148, 209 и 2096. В посока бл.407 Владиславово, пътуващите по бул. ,,Константин и Фружин", ще могат да използват новата спирка с наименование „Скалата“. Тя ще е разположена между съществуващите спирки „Кап. Петко войвода" и „бл.407 Владиславово". Спирката е еднопосочна.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация