Пловдив е сред 50-те умни градове в света 26 май, 2021

Пловдив е сред 50-те умни градове в света
social Снимка: Виктория Райкова - Община Пловдив

Община Пловдив бе отличена с престижната американска награда „Smart50″ на Smart Cities Connect, Smart Cities Connect Foundation и US Ignite за успешната дигитализацията на образованието.

Всяка година наградата се връчва на 50-те най-добри проекта за умни градове в света.

Кандидатурата на Община Пловдив бе фокусирана върху внедряването, ползите и успехите на метода „1:1″ в общинските училища. Чрез него всеки ученик и учител разполага с  персонален лаптоп, адаптиран за образователни нужди и на практика няма учебници и тетрадки, а целият учебен процес се осъществяват в защитена среда във виртуалното пространство.

Проектът „1:1″ обхваща 21 класа в 9 училища като на есен се очаква паралелките да са вече над 60 в повече от 15 пловдивски училища. 

Наградата „Smart 50 Awards2021″ отразява 50-те най-добри проекта за умни градове през годината като отличава постигнати реални резултати в местните общности.

Компания в международната класация на Пловдив правят Токио, Сан Франциско, Канзас, Тампа, Хонконг, Монреал, У̀мео, Хайфа и други градове от САЩ, Канада, Германия, Швеция, Китай, Чили, Япония, Израел и Испания.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация